Kans-rijk Coaching voor pubers en ouders

 Home > Over Kans-Rijk


Even voorstellen

Ik ben Christie van Dijken-Hellendoorn, getrouwd en moeder van drie kinderen van 17, 18 en 21 jaar.

Uniek

Ieder kind is uniek. Dat is in de opvoeding en ook in de coaching het meest belangrijk voor mij. En dat ieder kind op geheel eigen wijze in het leven staat en allerlei uitdagingen aangaat. Ook ik heb dat als kind gedaan.

Groeikracht

Als kind ontdekte is dat ik het liefst in de natuur was. Ik was al jong een fanatieke vogelaar, van elke vogel wilde ik de naam weten. Ik ging met de boswachter mee op excursies om de natuur te ontdekken. Het liefst was ik buiten in de tuin. Een aantal jaar had ik een schooltuintje om groentes te verbouwen. En ik bracht veel tijd door aan de slootkant met een hengeltje of in een bootje.

Ik heb gekozen voor een agrarische school en later een studie in de agrarische sector, en kon daardoor veel tijd doorbrengen op boerderijen, genietend van de natuur en de beesten. Het leidde mij naar de studie landbouw en milieukunde. 

Als ik er op terug kijk, heb ik als meisje geboren in de grote stad, mijn eigen koers gevaren. Ik heb mij niet tegen laten houden door hindernissen maar gekozen voor wat ik echt wilde. Veel buiten zijn, genieten van de natuur en leren over de zorg voor onze leefomgeving.

Toen ik moeder was van onze drie kinderen, was het tijd voor mijn tweede grote passie, zorg voor kinderen en jongeren. Ik zie om mij heen dat kinderen en jongeren door dingen die ze mee maken, soms het zicht op zichzelf verliezen. Ze zien niet meer dat ze uniek zijn, dat ze waardevol zijn en een enorme groeikracht in zich hebben. Weinig zelfvertrouwen, onzekerheid, schaamte maakt dat ze niet tot bloei komen. 


 

Talent

Mijn talent is om in kinderen en jongeren altijd de mooie kanten te zien, hun kwaliteiten, hun talenten, hun eigenheid en dat te waarderen. En om kinderen en jongeren in hun kracht zetten en met ze te ontdekken waar hun kracht ligt. Ze laten ontdekken wat ze mogen loslaten of een plek geven aan wat er zo moeilijk was of nog steeds is, en weer zicht krijgen op zichzelf en hun groeikracht. 


Ervaring

Ik heb meer dan 10 jaar ruime ervaring in het werken met kinderen en jongeren in jeugdwerk, ruime ervaring in mijn eigen praktijk als coach en ook als trainer van het weerbaarheidsprogramma LEV!, als chat- en emailcoach bij Stichting Chris.

 

Visie

Ik leef vanuit een levensvisie geïnspireerd door de bijbel. Daarbij benader ik iedereen met respect en ruimte voor eigen mening en overtuiging.


Opleiding

Ik ben HBO-geschoold, heb een afgeronde opleiding Kindercoaching met diverse specialisaties zoals 'oplossingsgericht werken' en 'kind en echtscheiding' en 'opvoedcoaching'. 

Ik ben opgeleid in het contextuele gedachtegoed en contextuele methodiek en werk vanuit het systemisch denken.  

Ik ben gecertificeerd trainer in sociale weerbaarheid (LEV) en  voor kinderen in een echtscheidingssituatie (!JES).

Ik ben geaccrediteerd door het SKJ en lid van de beroepsorganisatie Adiona. 

Voor mijn verdere CV kun je kijken op mijn linkedIn-profiel.

Kans-Rijk Kindercoaching | 06-22000024 | christie@kans-rijk.nl

Kvk 34094423 | AGB-code 98102935

E-mailen
Bellen
Info