Informatie voor Ouders

Opgroeiende pubers

Waar is de tijd gebleven dat jij het centrum van het leven van je kind was? Je tiener is bezig zich los te maken, wil zelf beslissen en de wijde wereld in. En dat gaat niet zonder slag of stoot. Dat is spannend, dat geeft terechte zorgen, dat is soms met je handen in het haar zitten.

In twee werelden

Je puber heeft boze buien, is snel geïrriteerd. Je hebt het gevoel in twee werelden te leven en dreigt het contact te verliezen. Een gezellig kletspraatje is er niet meer bij.

Je moet maar raden waar je puber mee bezig is. Foute vrienden, roken, drinken of eenzaamheid en depressiviteit liggen op de loer.
Hoe ga je daarmee om?

Wat doe ik fout?

Het is tijd dat jullie als ouder en je kind wat ondersteuning krijgen. Want wie heeft gezegd dat je het alleen moet uitzoeken?
Opvoeden lijkt soms iets wat vanzelf moet gaan. Maar niets is minder waar!

Kans-Rijk pubercoaching

Ik, Christie van Dijken begeleid al jaren pubers. Ik geef jouw kind alle ruimte om te vertellen hoe het dingen ervaart en wat het lastig vindt. Ik stel vragen ter verdieping, geef erkenning en laat merken dat wat ze vertellen oké is en er mag zijn.
De coaching is erop gericht dat je puber gelooft in zichzelf, weerbaar wordt en verantwoordelijkheid neemt.

Inhoud coaching

De éne keer kies ik voor gesprek, de volgende keer voor meer ervaringsgerichte werkvormen. Als ik denk dat het het proces versterkt,
zet ik materialen in, zoals spellen, duplo, playmobile, stenen of houten poppetjes.

Onderdeel van gezin

Een kind is onderdeel van een gezin. Daarom geef ik jou als ouder een actieve rol tijdens de coaching. Alles wat ik doe is er op gericht het systeem (lees: het gezin) ook onderling te versterken.

Na een coachingstraject:

  • heeft jouw tiener geleerd om positief naar zichzelf te kijken
  • is het contact met je puber verbeterd
  • kan je tiener weer op eigen kracht zijn weg vervolgen
  • is er meer rust en zelfvertrouwen
  • heeft je tiener geleerd om eigen verantwoordelijkheid te nemen

Meer ontspanning

Je ziet ander, positief gedrag bij je kind en hebt weer vertrouwen in de toekomst. Kiezen voor begeleiding van Kans-Rijk is kiezen voor meer ontspanning , zowel bij jou als bij je tiener.

Nieuwsgierig geworden?