Over mij

Over Christie

Ervaren Kindercoach

Ik ben Christie van Dijken, getrouwd en moeder van drie jongvolwassene kinderen. Verbinding brengen waar dat ontbreekt, is mijn grote passie. Dat doe ik vooral in de relatie tussen pubers en ouders. Pubers verliezen soms het zicht op zichzelf. Weinig zelfvertrouwen, onzekerheid, of schaamte maakt dat ze niet tot bloei komen. Via coaching motiveer ik hen om hun eigenheid te ontdekken en in zichzelf te geloven. Dat helpt hen en hun ouders om weer samen op te trekken. In mijn praktijk zie ik dat echte verbinding enorm veel oplevert. Het leidt tot begrip, onderling respect en nieuwe levenskracht.

Ervaring

Ik heb meer dan 10 jaar ruime ervaring in het werken met kinderen en jongeren: in jeugdwerk, als coach en ook als trainer van het weerbaarheidsprogramma LEV! van Stichting Chris.
Inmiddels heb ik 5 jaar mijn praktijk en coach ik met name pubers.

Omdat kinderen deel uit maken van een gezinssysteem, begeleid ik ook de ouders. Waar nodig organiseer ik gezinsgesprekken om communicatiestructuren in beeld te brengen en jullie verbinding als gezin te versterken.

Werkwijze

Een traject start ik altijd met een talentenonderzoek. Daarmee  stimuleer ik tieners in hun eigen kracht, motivatie van binnenuit en daarmee versterkt het zelfbeeld, zelfvertrouwen en veerkracht.
Als coach geef ik op een creatieve manier invulling aan de coaching sessies. Ik laat me daarbij vooral leiden door mijn ervaring en intuïtie. Ik zet materialen in wanneer ik denk dat dat het
proces versterkt. Ik werk met spellen, beeldende materialen (duplo, Playmobil, stenen, houten poppetjes e.d.), tekenen, enz.
Ik volg hierin de tiener in wat mij op dat moment passend lijkt.

Talenten

Om talenten bij andere te kunnen ontdekken is het natuurlijk nodig om ook mijn eigen talenten opgegraven te hebben. En dan nog is het soms verrassend wat voor talent je opeens ontdekt doordat iemand dat benoemt. Want talent kun je namelijk lastig bij jezelf ontdekken, daar heb je iemand anders voor nodig. Een aantal van mijn talenten zijn: 

De ideeënfontein: Ik voel een continue stroom van nieuwe ideeën. Tijdens de begeleiding verzin ik elke keer weer andere manieren om het gesprek te ondersteunen.
De momentgenieter: Ik  heb weinig last van stress en geniet vooral van het hier en nu.
De zinzoeker: Ik richt mijn leven in volgens een aantal principes en normen en waarden. Ik hou er van als de dingen die ik doe aan iets zinvols bijdragen.
De trouwe vriend: Ik hou van relaties die dieper gaan dan alleen maar kletsen en deel graag over de dingen die me bezig houden en wil dat ook graag van de ander weten.
De kennisspons: Ik ben heel weetgierig, ik lees graag en kijk graag naar documentaires.

Deze talenten zijn gebaseerd op de methodiek “Ik kies voor mijn talent” van Luk Dewulf. Ik ben door Luk Dewulf en Els Pronk opgeleid om deze methodiek in te zetten bij tieners.

Opleidingen

Ik ben contextueel opgeleid en ik ben opgeleid tot kindercoach en heb nog diverse andere opleidingen gedaan om dit mooie vak uit te oefenen. Een uitgebreid overzicht hiervan vind je op mijn Linked-in profiel. Mijn expertise ligt met name in het contextueel kijken naar een situatie, alle betrokkenen mee te nemen in de begeleiding of ze nu daadwerkelijk aanwezig zijn of niet.
Ik ben opgeleid in het talentgericht werken en als ’talentenfluisteraar’, een manier om talenten zichtbaar te maken en vanuit eigenheid, veerkracht en zelfvertrouwen tieners verder te helpen. Daarnaast ben ik opgeleid tot JES-trainer om kinderen en ouders te begeleiden na een echtscheiding.